Gratis fragt til pakkeshop ved køb over 700 Kr.  Tillæg ved hjemmelevering 29 Kr.

Terre Allegre Sangiovese

99,00 kr.
Fragt omk. tillægges
Cielo e Terra, også kendt som Gruppo Cantine Colli Berici, er en stor italiensk vinproducent med base i Colli Berici DOC i regionen nær Verona.

Firmaet blev grundlagt i 1908 af Cielo familen, og er stadig i familiens eje. De samarbejder med mere end 2.000 vinbønder i Italien og derfor producer de også denne Terre Allegre Sangiovese fra Puglia (Italiens hæl)

Puglia IGT (Indicazione Geografica Tipica) blev introduceret i november 1965 og er siden blevet en af de mest produktive af Italiens ca. 120 IGT´er.

Sangiovese druen (eller Nielluccio på Korsica), er en af Italiens helt store druesorter og samtidig den mest plantede af de blå sorter. Dens store udbredelse betyder, at der laves både nogle af Italiens bedste vine på denne drue, men også at størstedelen anvendes til gode hverdagsvine. Selve sorten er derfor ingen garant for kvalitet alene, men derimod spiller område og producent den afgørende rolle.

Sangiovese blomstrer tidligt og modner sent, hvilket gør den vanskelig at dyrke. Udbytterne kan være høje, hvilket gør druen så populær.

Terre Allegre Sangiovese har en mørk kirsebær rød farve. Vinen har høj syre og mange tanniner, hvilket giver et vist lagringspotentiale. Duft og smag byder typisk på ribs, kirsebær, og blommer med toner af jord, læder, urter og krydderier.

Terre Allegre Sangiovese er velegnet til lyse kødretter, lette pastaretter og pizza.

Serveringstemperatur: 16 – 18 C
1
+
Tilføj til kurv
Næringsdeklaration
Alk vol 12%