Selvom brislinger hovedsageligt indgår som industrifisk, i produktionen af fiskemel, er brislingen en ædelspise. Den er blandt andet meget kendt, som en halvkonserves, under betegnelsen 'benfri sild' som oftest anvendes på en wienerschnitzel som 'en dreng' med kapers, peberrod og citron. Men nu kendes de også som nordiske sardiner. Det gode håndværk giver brislingerne en fyldig og delikat smag og en vidunderlig konsistens, og fiskens høje kvalitet er perfekt bevaret i glassene. Både konsistens, smag og udseendet er i højsædet, og den milde olivenolie giver plads til at brislingerne kan folde sig helt ud. FAKTA
Fisk: Brisling, spratus spratus
Indhold: Brisling (spratus spratus), olivenolie og salt.
Geografi: Nordlige Atlanterhav, Riga
Nettovægt: Nettovægt 120 gr. drænet vægt 84 gr.
Holdbarhed: +2 år fra købsdato
Opbevaring: Tør mellem 5 C og 24 C
Fangstmetode: Naturskånsom Pelagisk (midtvands) trawl med specialdesignet net fra mindre fartøjer.